Hírek

2017.03.28. 18:15

Az Ady iskola nyerte a Kodály-emlékév alkalmából rendezett vetélkedőt

Zalaegerszeg - Az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI adott helyet tegnap az országosan meghirdetett Kodály Zoltán Műveltségi Verseny városi fordulójának.

Rákos Bianka

A műveltségi vetélkedőn három iskola csapata mérte össze tudását. Az Öveges, az Ady és a Liszt általános iskolából egy-egy csapat, összesen tizennyolc diák vett részt a játékos tudáspróbán, amelyet Varga Károly, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott tanára vezetett.

A képen elöl az Ady-iskola győztes csapatának két tagja, Balogh Boglárka, valamint Kádár Júlia a Kodály Zoltán születésének helyére és idejére vonatkozó kérdésre adott helyes választ felmutatva Fotó: Katona Tibor

Az esemény megnyitásaként a versenynek helyet adó iskola tanulóiból álló Dalos Madárkák és a Pacsirták énekegyüttes zalai népdalokkal szórakoztatta a vendégeket. A feladatok korántsem voltak egyszerűek, hiszen a zenefelismerés mellett a versenyzőknek Kodály Zoltán életéről szóló kérdésekre is helyesen kellett felelniük. A városi fordulót végül az Ady-iskola diákjai nyerték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!