Hírek

2017.08.13. 09:13

Kolbász és élő műsorok - Így zajlott a kiskutasi Mustár mustra

KISKUTAS A faluház előtti téren délután sültek a kolbászok, s kis csuprokban ötféle mustár közül lehetett választani ízesítésül. Második alkalommal tartották meg szombaton a Mustár mustrát a faluban.

Hajdu Péter

A délutáni program elején a négytagú Brumi Bandi Band együttes adott élő koncertet a gyerekeknek és hozzátartozóiknak, akik szemlátomást élvezték a zenét és a tréfás, mesés dalokat. Pláne amikor interaktívvá vált a koncert, és a szülőkkel, valamint az együttes tagjaival közösen táncolhattak. Őket a Press Dance Tánccsoport követte.

– A programunk egy kerti parti, amiben szerepe van a mustárnak. A sült kolbászok mellett ez nagyon jó kiegészítő, és kiváló élettani hatásai is vannak. Amikor kolbászkákat vagy virslit eszünk, teljesen més ízeket lehet elérni a különféle mustárokkal. Ötféle mustárt készítettünk, angolt, olaszt franciát és görögöt, amihez Krétáról hoztam a fűszert, továbbá tormás, ami magyarosnak mondható – ismertette a program névadóit a mustárok fűszerezését magára vállaló polgármester.

Hozzátette, nagyon fontos ezen a kerti partin, hogy a gyerekek élőzenét élvezhessenek, és a színi előadást is egy kiváló csapat mutatta be, akiket meghívott. A budapesti Thália Színitanoda tanulói a Szerelem a ligetben, derű a kávéházban című előadást mutatták be.

– Molnár Ferenc Liliomjának első képét adjuk elő, valamint Hacsek és Sajó kabaré jeleneteket mutatunk be. Az első részt végzős hallgatóink adják elő, ők már megkapták a színész képesítést, a kabaré jeleneteket pedig a másodéves hallgatóink játsszák. Nagyon jól érezzük itt magunkat, megtiszteltetés, hogy a polgármester meghívott bennünket. És azért is nagyon fontos számunkra ez a mai nap, mert a tanulók számára ez a fellépés egy szakmai gyakorlat. A színházi, színpadi gyakorlat mindig kell, az az igazi iskola, amikor közösség előtt megmutathatják magukat – mondta Seszták Szidónia, a színi tanida alapító igazgatója. A program zárásaként pedig Farkas Zsolti, az Ének iskolája című televíziós műsor győztese lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!