Hírek

2016.10.10. 17:35

Kölcsönből verés lett - Előzetes letartóztatásba kerültek a támadók

Zalaegerszeg - Pár tízezer forintot adott kölcsön, de milliós összeget kért vissza az a férfi, aki fiatal társával együtt megverte az adósát, hogy így bírja rá a fizetésre.

Arany Gábor

Zsarolás és testi sértés alapos gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Az eddigi adatok szerint a 27 éves K. Tamás szeptember elején 45 ezer forintot adott kölcsön ismerősének, aki egy hétre rá 20 ezret visszafizetett. Ennek dacára K. Tamás azt mondta, hogy egymillió forint a tartozás és követelte áldozatától, hogy adja át neki a gépkocsiját.

K. Tamás megfélemlítéssel el is érte, hogy az autóról szóló adásvételi szerződés eladó részét töltse ki, írja alá az adósa. Ennyi sem volt elég, mert október 7-én kora este a kölcsönügyletbe keveredett fiatalembert az egerszegi jégcsarnoknál várta K. Tamás és barátja, a 18 éves G. Imre. Rátámadtak, a földre került áldozatukat mindketten megrúgták, ököllel ütötték, közben megöléssel fenyegették. A verés után a parkerdő felé kezdték rángatni és pénzt követeltek tőle.

Ennek hatására 50 ezer forintot adott át a megtámadott, akitől az autója másnapi átadását is követelték. A továbbiaknak a rendőrök megjelenése vetett véget.A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, arra tekintettel, hogy K. Tamást többször büntették személy elleni erőszakos bűncselekményért, G. Imrét pedig idén májusban ítélték el garázdaság, testi sértés, valamint emberölés kísérlete miatt felfüggesztett börtönbüntetésre, megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el, illetve befolyásolnák, megfélemlítenék a sértettet.

Ezért az egerszegi járási és nyomozó ügyészség a két férfi előzetes letartóztatására tett indítványt, ami alapján ezt a nyomozási bíró hétfőn 30 napra el is rendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!