Hírek

2017.02.07. 16:45

Konfliktus a kátyúk miatt

Bánokszentgyörgy – Kátyútenger és pocsolyák tömkelege borítja a Hegyalja utcát, ám az áldatlan helyzet ellen pusztán annyit tett a település vezetése, hogy a hézagokat betömködték – ezt állították az utca lakói, akik panaszukkal felkeresték lapunkat.

Szabó Zsófia

A levélben leírták: a problémát ugyan jelezték a község elöljárójának, ám szerintük felesleges volt. Azt mondták, a polgármester azért nem segített nekik, mert romák.

Pedig a Hegyalja utcában élő négy család „katasztrofálisnak” tartja az útviszonyokat.

– Zacskót kell a lábunkra húzni, hogy ne legyünk nyakig sárosak – sérelmezte keddi ottjártunkkor a panaszosok nevében Horváth Klaudia. Míg egy másik lakó, Horváth József azt mondta: korábban, amikor szóltak a „Jobbikos polgármesternek” az útproblémáról, a falu elöljárója érdemi segítség helyett viszont kinevette őket. Pusztán az egyik építkezésből megmaradt kaviccsal tömködtette be a kátyúkat november végén.

– Azonban kedd reggel, amikor megtudta, hogy maguk jönnek, gyorsan kiküldött pár közmunkást, hogy töltsék fel a hézagokat – fűzte hozzá Horváth József. Azt is: nem ideiglenes megoldást akarnak, hanem aszfaltozott utat. Megjegyezte: a hatvanas évek óta vár arra, hogy betonozott út vezessen a házához.

Felkerestük Baumgartner Lászlót, a település első emberét. Elöljáróban leszögezte: a lakók által elmondottakkal ellentétben nem két hónapja, hanem még az ősz elején töltötték fel zúzalék kővel az útszakaszt, ahol valóban szükség volt a javításra. A lakók is kérték levélben. Így a vádakat, miszerint nem segített nekik, mert ők romák, határozottan elutasította.

– Láttam, a csapadék kimosta a feltöltőanyagot a kátyúkból, ezért kedd reggel a közfoglalkoztatottak kimentek a helyszínre, hogy feltöltsék kaviccsal – így Baumgartner László. – Ám a Hegyalja utcaiak elkergették a dolgozókat, mondván, jön az újság kátyúkat fényképezni.

Az elöljáró közölte: a többi utcában is lenne mit javítani, ám nincs rá pénzük. Pusztán a temetőhöz vezető utat tudják majd leaszfaltozni tavasszal, pályázati támogatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!