Hírek

2017.05.07. 16:39

Könyv és film is készült a Gulag évekről

Rédics - A település Gulag-túlélő polgárát, Sánczi Ferencet köszöntötték szombaton 90. születésnapján. Ez alkalomból mutatták be a kényszermunkatáborban töltött éveiről szóló könyvet is.

Korosa Titanilla

Ünnepi szentmisével kezdődött a rendezvény a helyi Szentlélek templomban, majd a kultúrházban Mód Miklós vörsi plébános mutatta be Ember az embertelenségben című kötetét, melyben Sánczi Ferenc Gulagon töltött éveit dolgozza fel, az egykori rab elbeszélései alapján.

Balról: Mód Miklós, Sánczi Ferenc és Lendvai Zoltán Fotó: A szerző

- Régi barátom, Lendvai Zoltán atya rédicsi plébános által ismertem meg Sánczi Ferencet, akivel korábban sikerült interjút készítem, ami jól visszaadta az ő történetét - magyarázta a könyv születésének körülményeit Mód Miklós. - Úgy éreztem ezzel a témával foglalkozni kell, ha én magam csak egy kicsit is hozzáadhatok a több millió elhurcoltra, áldozatra való emlékezéshez, akkor meg kell tennem. Elmélyültem a Gulag, illetve a korszak történetében és megszületett ez a könyv és a film. Úgy gondolom a sok áldozatot, amiből ma is élünk, nem szabad szó nélkül hagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!