Hírek

2015.10.11. 15:14

Könyves Vasárnapot tartottak a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban

Zalaegerszeg – A múlt héten gazdag programokkal várták a látogatókat a könyvtárak. Az Országos Könyvtári Napok programsorozatában vidám előadások, író-olvasó találkozó, olvasást népszerűsítő programok váltották egymást.

Hajdu Péter

A programsorozat befejező napján, a tegnapi Könyves Vasárnapon hasonlóképp színes programot kínált a Deák Ferenc Megyei Könyvtár, valamint a József Attila Könyvtár. A Deák Ferenc Megyei Könyvtárban vasárnap reggeltől kora délutánig tartottak a programok. A Mesefa játék során a gyerekek olvasni való ajánlásokat írtak egymásnak, összesen ötvenegy ilyen olvasásra ösztönző ajánlást adtak be, s természetesen jutalomkönyvek jártak értük. Majd Fatér Balázs, a Gyógynövények Völgye Szociális Szövetkezet vezetője Egy korty természet címmel tartott ismertetőt a gyógy- és fűszernövények világáról. Az érdeklődők megtudhatták, hogy kell krémet készíteni körömvirágból, vagy tinktúrát vérehulló fecskefűből, s végül kóstolót is tartott a különféle szirupokból, szörpökből, teákból.

A megyei könyvtárban Sándor György szórakoztatta a közönséget. Fotó: Katona Tibor

A megyei könyvtár raktárának néhány érdekes kiadványa is az olvasótérbe került erre az időre, a könyvek szerelmesei kézbe vehették például a Károli Biblia első kiadásának reprint kiadását. Közben az emeleti gyermekkönyvtárban működő Tappancs Barkácsműhelyben a gyerekek őszi díszeket, termésfigurákat készítettek. Megtelt az olvasóterem Sándor György humoralista műsorára, aki Válogatott rögtönzéseim címmel adott elő műsorszámokat, illetve részleteket ötven éves pályafutásának emlékezetes állomásaiból. A rá jellemző abszurd képzettársítások, rejtett értelmet hordozó, moralizáló szójátékai két órán át lekötötték nézőit, hallgatóit. A József Attila Városi Könyvtárban tegnap könyves játszóház várta a gyerekeket, amiben ismerkedhettek az origamival, majd a Batyu Színház Hófehér és Rózsapiros című bábműsora kínált kellemes perceket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!