Hírek

2017.05.29. 19:43

Könyvtárosok szakmai napja a felelősségről Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG Zalában jól működik az a településeket behálózó szervezet, amely ezerféle módon köti össze az embereket, közösséget, kulturális kínálatot épít, egyszerre generálja és kiszolgálja az érdeklődést.

Arany Horváth Zsuzsa

Ez pedig a könyvtári rendszer hálózata. A megállapítás összegzője lehet a „Könyvtárak közösségépítő szerepe a kistelepüléseken" című szakmai napnak, melyet tegnap tartottak a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban a zalai könyvtárosok. A Cselekvő Közösségek című nemrég indult projekt is bemutatkozott.

Kiss Gábor igazgató arról beszélt, hogy a legkisebb településen is jelen van a könyvtári hálózat, és segít, hogy az elvándorlással sújtott községekben rendezvényekkel, kiállításokkal, találkozókkal szolgálják az ott élőket. A könyvtári hálózat sok esetben felvállalja a finanszírozást, s helyet ad a művelődésre igényt tartó közösségek kulturális igényeinek kielégítésére. Jó hír, mondta, hogy a kultúrára alapozó közösségek gyarapodnak és egyre aktívabbak a zalai falvakban.

Az elmúlt időszakban megvalósított könyvtári programokról, a kistelepülési szolgáltató rendszerről, a közösségek iránti felelősségről Dóráné Mészáros Anikó, Czirákyné Tóth Edit, Bognár Csilla, Lévay Gabriella és Tóth Renáta tartott előadást a szakmai napon. A Cselekvő Közösségek programot Szeder-Kummer Mária mentor ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!