Hírek

2015.07.07. 11:38

Kórházból színpadra - Miután felépültek a lányok, régi vágyuk teljesült

Keszthely, Cserszegtomaj – Akár egy hollywoodi történet: súlyos baleset után régi álma valósult meg két 14 éves kislánynak.

Zámbó Balázs

A két kislány nagyon jó barátnő. A keszthelyi Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport táncosai és többszörös kiemelt arany minősítésű szólóénekesei.

Június 4-én egyikük, Hocz Veronika az iskolába tartva súlyos kerékpáros balesetet szenvedett. Hét métert repült a levegőben és a fejére esett. Eszméletlen állapotban, mentőhelikopterrel szállították a győri kórház intenzív osztályára. Szerencsére semmilyen maradandó egészségkárosodást nem szenvedett, azonban így is lemaradt az együttes év végi, Balaton Színházban tartott önálló műsoráról, ahol szólót táncolt, szólót énekelt volna, pedig 5 éve erre készült...

Hocz Veronika és Mózer Veronika Szalonnával és együttesével léphetett fel. Fotó: Zámbó Balázs

Barátnője, Mózer Veronika két héttel később éppen neki indult ajándékot vásárolni, amikor szintén kerékpáros baleset érte. Koponyacsont-töréssel vitte a rohammentő a zalaegerszegi kórház intenzív osztályára. Néhány nap elteltével mindenki megkönnyebbülésére otthon folytathatta a lábadozást súlyos fejsérüléséből.

Július első hétvégéjén Pál István „Szalonna" és Bandája (a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekara) a balatoni városban adott koncertet. Az együttes koreográfusával beszélgetve ekkor jött az ötlet, hogy váltsák valóra a két kislány álmát, és a híres népzenekar koncertjén adhassák elő kedvenc kalotaszegi népdalukat. Pál István „Szalonna" rögtön a kezdeményezés mellé állt, így pár óra múlva a lányok már együtt gyakorolhatták a közös számot a fellépés előtt Pál Eszter énekessel.

És eljött a pillanat: a két Veronika együtt állt a színpadon a számos díjjal kitüntetett zenekarral, majd felcsendült az ének, amire annyira vártak és készültek. A közönség hatalmas tapssal díjazta a produkciót.

Így ért happy enddel véget egy pokolinak induló történet, és került be egy szám erejéig két kimagaslóan tehetséges gyerek Magyarország elsőszámú népzenekarába. pár héttel a balesetük után. A hajnali csillag Cserszegtomajon ragyogott...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!