Hírek

2017.07.07. 18:31

Követendő erénye - Főorvosi elismeréseket is átadtak az ünnepségen

LENTI - Az egészségügyi és szociális területen dolgozókat, illetve a társintézmények munkatársait köszöntötték a dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézetben tartott Semmelweis-napi rendezvényen.

Korosa Titanilla

A magyar egészségügy napja alkalmából rendezett ünnepségen Gáspár Lívia, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke, a Kolping Gondozási Központ vezetője osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. Beszédében Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről is megemlékezett, aki – mint mondta – a lelkiismeretesség, a kötelességtudás és az önzetlenség mintaképe.

– Ezek magasztos szavak – fogalmazott Gáspár Lívia –, melyek ma csak akkor válhatnak valósággá, ha az egészségügyi ellátó rendszerben és a szociális szférában dolgozó orvosok, ápolók Semmelweis Ignác erényeivel bírnak. Hiszen a hivatástudatuk, lelkiismeretességük, kötelességtudatuk, önzetlenségük nélkül a mai magyar egészségügy nem működne.

 

A kitüntetettek csoportképe. Elsősor (balról): dr. Hamadeh Fuad, dr. Tovtin Mihály, Horváth Istvánné, Lezsán-Törgyekes Eszter, Fordán Gézáné, dr. Mészárovics Gabriella és Belső Tiborné. Hátul dr. Kiss Gyula, dr. Venczel István, dr. Buda Botond, Dénes Balázs és Virág Antal    Fotó: Dányi József

Az ünnepségen elismerésben részesült dr. Venczel István belgyógyász, dr. Szalay Tamás háziorvos, dr. Buda Botond neurológus, Horváth Istvánné bőrgyógyászati szakrendelés asszisztense, Lezsán-Törgyekes Eszter, a Kolping Gondozási Központ szociális segítője, Fordán Gézáné, a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ szociális gondozója, Belső Tiborné, a bölcsőde kisgyermeknevelője, Virág Antal, a Gyógyvíz-Medicina Egészségügyi Szolgáltató Bt. gyógymasszőre, valamint Dénes Balázs, a mentőállomás gépkocsivezetője. Emellett főorvosi kitüntető címet kapott dr. Mészárovics Gabriella fogszakorvos, valamint dr. Kiss Gyula, bőrgyógyász, dr. Hamadeh Fuad reumatológus, dr. Tovtin Mihály radiológus.

Az ünnepséget követő fogadáson dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!