Hírek

2015.12.27. 16:36

Közel kétszázan váltották a karácsonyi pihenőt futóversenyre vasárnap délelőtt Lentiben

Lenti – A településen első alkalommal rendezték meg a téli futóversenyt hagyományteremtő céllal.

Korosa Titanilla

Az idén alakult, Iszkiri Futóklub Egyesület első versenyére a megye több pontjáról, főként Nagykanizsáról, de még Budapestről is érkeztek nevezők.

– Úgy gondoltuk futóként szereztünk már annyi tapasztalatot versenyeken, hogy ideje a sajátunkat is megszervezni – mondta Hőninger János szervező, az egyesület tagja. – Vasárnap a karácsonyi gasztronómiai túra után ezt a pillanatot szerettük volna megragadni, hogy megmozgassuk a futni vágyókat és kipróbáljuk magunkat szervezőként. Sok támogatást kaptunk a várostól is, Kiss Tamás képviselő pedig versenyigazgatóként segített bennünket.

A délelőtti rajtnál ködös idő és mindössze 2 fok várta a futókat, ám mindez nem riasztotta el a kisebbeket sem. A 800 méteres családi futamra szüleikkel érkeztek meg a gyerekek, összesen 57-en, a legifjabb résztvevő 2 hónapos volt - ő babakocsiban tette meg a távot...

A rajt pillanata, s mint látszik, a lelkesedés a karácsonyi ünnepek után is adott volt, ha a versenyről és a futásról van szó.  Fotó: Kósa Róbert

– A többiek 5, 11,3 és 21,1 kilométeres táv közül választhattak - folytatta Hőninger János - mindenki felkészültségének megfelelően. A félmaratonra 31, a másik két távra 40-40 nevezés érkezett. Az útvonalak szép, erdei környezetben vezettek, a városközpontból indult a mezőny a lendvadedesi tó felé az erdei kerékpárúton, a 21 km-es futam pedig érintve ezt a szakaszt is, majd a városrészeken át vezetett a célig.

A mezőnyben több gyakorlott futó is feltűnt. Elindult például dr. Lubics Szilvia ultramaratonista is, aki a félmaratoni távon elsőként ért célba a hölgyek versenyében.

– Bátrak voltak a szervezők az időponttal, de egy nagyon jó és jól szervezett versenyen vettünk részt – mondta. – Engem külön motiváltak az útvonalon elhelyezett futással kapcsolatos idézetek is. Az erdei tájból sajnos a köd miatt csak keveset láttunk, a verseny viszont jól sikerült, hiszen egyéni csúcsot futottam 21 km-en.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!