Hírek

2017.04.12. 18:40

Közmeghallgatást tartottak - Kihagyja Irsapusztát a busz

Zalalövő - A Bartók Béla út lakói aszfaltozott burkolatot szeretnének, az irsapusztai településrészen élők pedig a menetrend szerinti buszjárattal kapcsolatban fogalmaztak meg észrevételeket. A hét elején két közmeghallgatást is tartottak a kisvárosban.

Gyuricza Ferenc

Hétfőn este a Salla Művelődési Központba várták a város közélete iránt érdeklődőket, kedden pedig az irsapusztai településrész lakói mondhatták el véleményüket s vethették fel közérdekű észrevételeiket. A két közmeghallgatás közül utóbbi vonzott nagyobb számban érdeklődőket, s ennek megfelelően a javaslatok és kérdések többsége is ott hangzott el, ezek közül számos a városrészre vonatkozott. Többen is kifogásolták, hogy a Lenti és Zalalövő között közlekedő menetrend szerinti autóbuszjárat - amennyiben nincs olyan utasa a járműnek, aki a városrészben szállna le - bizonyos esetekben be sem tér Irsapusztára, így az esetleg ott felszállni kívánkozó hoppon marad.

A felvetés kapcsán Pintér Antal polgármester azt kérte a lakosoktól, hogy a konkrét eseteket jelezzék neki, hogy azokat továbbítani tudja a szolgáltató felé. Mások a téli hóeltakarításra panaszkodtak, a szolgáltatást végző közútkezelő járművei arra hivatkozva, hogy a városrészt átszelő utca végén nem tudnak megfordulni, csupán a közösségi épületig tolták le a havat, de akadt olyan hozzászóló is, aki a különféle szemét és hulladék magánterületen történő, nem megfelelő elhelyezésére hívta fel a figyelmet.

A Bartók Béla út az egyetlen a városban, amelynek még nincs aszfaltozott burkolata. Bogdán Erika (balról) és Kékesi Ibolya szerint is szükség lenne a hiány mielőbbi pótlására Fotó: Gyuricza Ferenc

A lakók elismeréssel szóltak a tavaly megrendezett elszármazottak találkozójáról, s annak folytatását is szeretnék, esetleg további városrészekre is kiterjesztve. Szintén kérésként hangzott el, hogy a helyi kápolna sivár környékét ültessék be örökzöld növényekkel és virágokkal, többek közt azért is, mert idén lesz kilencven esztendeje, hogy annak a tornyába adományozás révén új harang került. A helyi lakosok néhány kisebb beruházást is kértek az önkormányzattól - szükség lenne a ravatalozó felújítására, festésére, új függönyökkel való ellátására, továbbá a közösségi épülethez korábban már megígért előtető megépítése is felmerült lehetőségként.

A helyi közösségi élet is szóba került, az ezzel kapcsolatos koordinálási és szervezési feladatokat a mintegy nyolcvanlakosú Irsapusztán jelenleg a Gál család végzi, de többen is aktívan járulnak hozzá az élhetőbb környezet kialakításához.

A város központi részében tartott közmeghallgatáson egy komolyabb felvetés hangzott el: a Bartók Béla út új lakói kérnének aszfaltozott burkolatot. Ezt az igényt a képviselők is jogosnak tartották, többek között azért is, mert ez az egyetlen olyan közútja a városnak, ahol még nem sikerült az aszfaltozást megoldani, ráadásul a Bartók út vezet a közelmúltban újra feltárt s ezáltal látogathatóvá tett búcsújáró helyhez, a Borosán-völgyi forráshoz, amely egyre több érdeklődőt vonz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!