Hírek

2016.12.05. 16:45

Közösség háza - Jövőre folytatják a felújítási programot

Keménfa - Az önkormányzati hivatalnak, a művelődési háznak és a könyvtárnak is helyet adó többfunkciós községháza felújításába kezdett az ősz folyamán a település önkormányzata. A munkálatok egy részét befejezték, a folytatás tavaszra várható.

Gyuricza Ferenc

Többek közt erről számolt be lapunknak a település polgármestere, Cser Gábor. Mint mondotta: a felújítások az épület külső és belső részét is érinték, ám nem teljes körűen, mivel sem a tetőhöz, sem pedig a nyílászárókhoz nem kellett hozzányúlniuk.

- Csak azokat a felújítási munkákat végeztük el, amikre valóban szükség volt - magyarázta a polgármester. - Így például az épület szigetelésére és a külső vakolat felújítására, amiket már be is fejeztünk, tavasszal pedig a színezéssel folytatnánk a programot. Belül a villanyszerelési munkákat, illetve a festést végeztük el, valamint a konyhát újítottuk fel, itt még a bútorok beszerzése van vissza.

Cser Gábor részletesen ismertette a munkálatok anyagi fedezetét is. Eszerint felhasználták a falu két éves könyvtári-közművelődési keretét, ez 2,4 millió forintot tett ki, 360 ezer forintot pedig egy pályázat révén tudtak hozzátenni a felújítási programhoz. A többit saját erőből biztosítják.

Cser Gábor polgármester a felújított, de még színezésre váró többfunkciós községháza előtt
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Vannak további terveink is - folytatta a polgármester. - Pályáztunk az adósságkonszolidációra nem szorult települések alapjához, innen másfél millió forintot nyertünk. A terünk az, hogy az összeg felhasználásával, a tavasz folyamán felújítjuk az egykori tűz-oltó szertárunkat, amit jelenleg a falugondnoki autó garázsaként használunk. Emellett egy kemencét és egy szabadtéri sütőhelyet is magába foglaló közösségi tér kialakításában is gondolkodunk, ennek a térkő anyagát már idén meg is vásároljuk.

Cser Gábor még két tervezett beruházást említett, egyik a falu korábbi boltjának a felújítása lenne, itt egy közösségi épületet képzeltek el. Erre közel 28 és félmillió forintos pályázatot nyújtottak be, aminek elbírálása még folyamatban van. A másik fejlesztési célú pályázatuk egy 75 négyzetméter alapterületű szabadtéri sportcentrum kialakításárát célozta meg, ennek az eredményére is várnak.

- Rengeteget segítene a településnek, ha a kulturális közmunkás program is folytatódna - zárta a polgármester. - Hasznosnak találtuk ezt a lehetőséget, rengeteg közösségi célt tudtunk általa megvalósítani. Bízunk abban, hogy a kormányzat is hasonlóképpen látja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!