Hírek

2017.05.08. 14:07

Elstartolt a Közösségek Hete - Megyeszerte készülnek programokkal

Zalaegerszeg - Zala is csatlakozott a Közösségek Hete hétfőn indult, s vasárnapig tartó országos rendezvénysorozatához.

Magyar Hajnalka

A programok nyitányaként hétfőn a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban bemutatták az „Ilyen nagy dolog a szabadság..." című módszertani kiadványt, amely az '56-os forradalom megünneplését segítő iskolai forgatókönyvekből kínál jó példákat. A kiadványt Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető és Kiss Gábor, a könyvtár igazgatója méltatta.

Velkey Péter, Szeder-Kummer Mária és Kiss Gábor az  „Ilyen nagy dolog a szabadság..." című  módszertani kiadvány bemutatóján Fotó: Katona Tibor

A Közösségek Hetét a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár indította útjára. A kezdeményezés célja, felhívni a figyelmet a közösségi cselekvés társadalomformáló erejére. Mint a program zalai mentora, Szeder-Kummer Mária elmondta, az országban 900 eseményt terveznek e héten, ebből mintegy húszat Zalában. A teljesség igénye nélkül: vendégségbe várják az érdeklődőket Gelsén a Hímző Kör tagjai, Nagykutason és Szentpéterúrban pedig az alkotóközösségek mutatkoznak be. A keszthelyi kézművesek is kinyitják műhelyeiket, míg Resznek kisközösségei egyebek mellett az országos hírnevet szerzett parasztolimpia tapasztalatait, dokumentumait mutatják be. Nagykanizsán különleges kiállítással készülnek, Zalaegerszeg, Gellénháza és Búcsúszentlászló könyvtáraiban író-olvasó találkozók, kézművességre invitáló és zenei programok zajlanak. Becsvölgyén és Gutorföldén túrákat szerveznek, melyeken a szegek, dűlők történetéről is elhangzik sok érdekesség. A Göcseji Múzeumban kedden 14 órától a civil szervezetek képviselőit tájékoztatják a múzeum előtt álló fejlesztésekről, a Mindszenty Ifjúsági Ház madarászai pedig szombaton madárlesre kínálnak lehetőséget a Válicka-patak nádasaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!