Központi irattárat alakítanak ki

2017. február 13., 15:06 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – Önkormányzati irattárat alakítanak ki a szociális foglalkoztató egykori épületében. A beruházáshoz 20 millió forintos keret áll rendelkezésre.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A kanizsai önkormányzatnak évek óta problémát okozott, hogy nem volt központi irattára, így a különféle hivatalos dokumentumokat több helyen voltak kénytelenek tárolni.

– A törvény – attól függően, hogy milyen tartalmú dokumentumról van szó – általában 5-15 éves határidőt szab az iratok megőrzésének, ebből kifolyólag a polgármesteri hivatalban is több tízezer ilyen dokumentumot őrzünk – mondta Bokán Péter üzemeltetési és szervezési ügyintéző, aki elárulta: jelenleg a polgármesteri hivatal alagsorában, a Petőfi utca 5. szám alatti épületben és Bazár udvari ingatlanokban is tárolnak iratokat.

Néhány iratot már most elhelyeztek a felújított helyiségekben Fotó: Szakony Attila

– Egy központi irattár kialakítása azért is fontos, mert az anyagok szakszerű tárolása nem csak a papíralapú iratok élettartamát növeli meg, de segít az ügyintézés felgyorsításában is, hiszen egy ügy kapcsán keletkezett korábbi iratok hatékonyabban kereshetők vissza – magyarázta Bokán Péter.

Mint megtudtuk: a központi irattár kialakításához 20 millió forintos keretet különített el az önkormányzat.

– A villanyszerelési munkálatok már elkészültek, de hátra van még a temperáló fűtés kialakítása, néhány helyen a padlóburkolat és a vakolat javítása, valamint az iratok tárolására alkalmas polcrendszer beszerzése – említette Tárnok Ferenc, a hivatal vagyongazdálkodási és városüzemeltetési csoportvezetője, aki jelezte: a tervek szerint még az első félévben elkészül az irattár, így végre funkcióval töltik meg az évek óta üresen álló épületet.

Pásztor András

2017. február 13., 15:06 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...