Hírek

2016.12.08. 17:46

Közvilágítás készült

Keszthely – A lakók kérésére, az önkormányzat finanszírozásában készült közvilágítás az Ady úti garázssoron.

Keszey Ágnes

Csütörtökön tartottak műszaki bejárást az önkormányzat munkatársai a területen és sajtótájékoztatón ismertette a beruházás részleteit Nagy Bálint alpolgármester, aki egyben a városrész önkormányzati képviselője is. Mint elhangzott: tavasszal jelezték a lakók, hogy a garázssoron és a házaknál  több betörési kísérlet is volt. Ezért alakítottak ki közvilágítást, mely novemberre készült el: három lámpát helyeztek el a területen.

Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető, Tóth Tibor városüzemeltetési ügyintéző és Nagy Bálint alpolgármester a műszaki bejáráson Fotó: Keszey Ágnes

–A világítást napelemes ledes lámpákkal oldottuk meg. A kivitelezés mintegy 1,2 millió forintba került. Költségvetési forrásból, valamint a városi képviselői keret ráfordításával valósult meg - mondta el Nagy Bálint alpolgármester.

A sajtótájékoztatón az is  kiderült: a napelemes világítás megvalósítása jóval kevesebbe került, mintha földkábeles megoldással valósult volna meg a közvilágítás - mintegy 40 százalékos megtakarítást jelent ez a technológia, s a napelem révén a fogyasztásban is megtakarítás várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!