Hírek

2016.03.23. 09:18

Külföldre indultak lomizni, nagykanizsai lopássorozat lett a vége

Nagykanizsa – Lomizni indult Szlovéniába, de végül inkább idehaza lopott az a kaposvári trió, amelynek tagjai ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A lopás, közokirat-hamisítás miatt már korábban elítélt, 20 éves H. Márk és két társa, a 41 esztendős H. Ferenc és a szintén többszörösen büntetett, 35 éves K. Norbert tavaly szeptemberben elhatározták, hogy kiutaznak Szlovéniába lomizni. Ehhez  furgont béreltek és október 2-án este útnak indultak. Tíz óra tájt értek a kanizsai Tesco áruházhoz, ahol megálltak pihenni, majd hajnalban felkerekedtek. H. Márk javaslatára azonban letettek eredeti szándékukról és körülnéztek a városban, hogy mit lehetne elemelni.

A Zemplén utcában egy parkolóban leállított és csak kormányzárral biztosított segédmotoros kerékpárra figyeltek fel; a 60 ezer forintot érő járművet beemelték a Fiat Ducato rakterébe. Kicsit odébb másik, 90 ezer forintot kóstáló, szintén csak kormányzárral rögzített mopedet is felkaptak és bepakoltak a Ducatóba.  Nem akadályozta meg őket a lakat sem, a harmadik segédmotoros kerékpárt ugyanis gazdája a kormányzár mellett első kerekén lakattal is rögzítette, de a kaposvári trió ezek megrongálása nélkül vitte el az 58 ezer forintot érő kétkerekűt.  A negyedik zsákmányhoz, egy 25 ezer forintos kerékpárhoz már erőszakkal jutottak. Ezt egy áruházi tárolóból vitték el, miután H. Márk eltörte a zárját, nyergébe pattant és a közelben várakozó társaihoz tekert. Ez a bicikli nem került elő, miután Kaposvárra visszaértek, ismeretlenül maradt vevőnek adták el ötezer forintért. A három segédmotoros kerékpárt viszont a rendőrök lefoglalták a somogyi megyeszékhely egyik motorkerékpárokat árusító boltjában.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a három férfi ellen többrendbeli, társtettesként elkövetett lopás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!