Hírek

2016.03.23. 13:37

Kutyának, gyermeknek is jó

Nagykanizsa – A Nagykanizsai Gyermekotthon új kezdeményezéseként az intézmény lakói rendszeresen ellátogatnak az állatmenhelyre. A cél a mások iránti szeretet, törődés és a felelősségvállalás kialakítása.

Horváth-Balogh Attila

– A Nagykanizsai Gyermekotthonban az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesülettel együttgondolkodva indítottunk el egy programot nemrég, melynek célja a mások iránti törődés, szeretet, kötődés és a felelősségvállalás kialakítása – hallottuk Györe Edinától, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének vezetőjétől. – Olyan szemléletet szeretnénk beleplántálni a gyerekekbe, ami későbbi életükben az állatok és a természet védelmét eredményezi majd. Az együttműködés keretében a gyermekotthon lakói heti egy-két alkalommal ellátogatnak az állatmenhelyre, ahol az általuk kiválasztott állatot megismerhetik, sétáltathatják, tehát lényegében barátjukká fogadhatják. Így próbáljuk a mindennapjaikban elfogadtatni a „Segíts te is”-gondolkodást. A későbbiekben a gyakoriság akár bővíthető is, ha a gyerekeknek tetszik ez a dolog.

Marton Balázstól, a Nagykanizsai Gyermekotthon megbízott vezetőjétől tudtuk meg, hogy márpedig a gyerekek örömmel vesznek részt az állatok gondozásában.

– Kis lakóink, illetve dolgozóink is nagyon várják a hétvégéket, amikor találkozhatnak  kedvenceikkel – jelentette ki.

A gyerekek a kutyusokkal (b-j): Sebestyén Regina, Bogdán László, Dudás Regina, Bogdán Kristóf, Bogdán Bianka és Bogdán Krisztián Fotó: Szakony Attila

Varga Károlyné, az állatmenhelyt működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke érdeklődésünkre azt mondta: évek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több fiatalt bevonjanak a munkájukba. Ehhez tökéletesen illeszkedik a gyermekotthon programja.

– A kutyához való igazodás a gyerekek személyiségét is formálja, megtanulják a gyermekotthon lakói, hogyan kell bánni egy kiszolgáltatott lénnyel – jelezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!