Hírek

2017.06.01. 14:38

Kutyastrandot avattak Gébárton

ZALAEGERSZEG - Mintegy 3 millió forint ráfordítással kutyastrandot alakított ki az önkormányzat a Gébárti tó ságodi ágában.

Magyar Hajnalka

Az új létesítményt csütörtökön bocsátották az érintettek rendelkezésére, s a Göcsej Kutya Klub színeiben felvonuló ebek nagy lelkesedéssel birtokba is vették azt.

Ezt megelőzően Balaicz Zoltán polgármester vázolta: régi elvárás volt a kutyások részéről, hogy kulturált körülmények között, konfliktusok nélkül fürdethessék kedvenceinek a nyári kánikulában.

Balaicz Zoltán és Makovecz Tamás
Fotó: Katona Tibor

A strandra fordított 3 millióból kővel felszórt sétautat építettek, útbaigazító és a házirendet ismertető táblákat állítottak, kis stéget emeltek a vízbe ugráshoz, továbbá padot a gazdik pihenéséhez. Balaicz Zoltán kiemelte az önkormányzat részéről Fazekas Györgyi és Zsupanek Péter aktív közreműködését, s szólt a terület további, több száz milliós fejlesztéséről (új híd, tókerülő sétány, Kézművesek Háza felújítása, Boldogasszony kápolna) is.

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő, a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége elnöke elmondta, hosszas keresés előzte meg a hely kiválasztását. Korábban a Zalán néztek ki két területet, ám azok a Natura 2000 oltalma alatt állnak. A választott hely - amit a tóstrandra vezető híd előtt jobbra kanyarodva érhetünk el - remélhetőleg mindenki tetszését elnyeri, hiszen a fürdőzőktől távol található, s meglehetősen tágas is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!