Hírek

2016.10.25. 13:28

Kutyát is mentettek a vízirendőrök

Gyenesdiás – Szerkesztőségünket azért kereste meg Mérei Tamás, mert szeretné megköszönni a vízirendőrök segítségét.

Keszey Ágnes

Egy október eleji napon indult el párjával kutyát sétáltatni a Lidó strandra gyenesdiási olvasónk. Felidézte: nem járt arra senki, így elengedték futkosni Zénót. A rottweiler  beszaladt a vízbe, s hiába kiabáltak neki, nem ment a partra.  Amikor a kutya egyre távolodott, gazdája megijedt, s felhívta a segélyhívó számot, innen kapta  a riasztást a  keszthelyi vízirendészet.

- Nem telt el tíz perc sem és már oda is érkeztek. Bementek a kutya felé, de nem tudták kiszedni. Akkor kijöttek értem, beszálltam a csónakba. Közeledtünk a kutyához, de csak úszott tovább. Elé mentek, leállították a motort, akkor a kutya megnyugodott, megismert, elkezdett  úszni felénk. Én  ráfeküdtem a csónakra, hogy elkapjam a nyakörvet és behúzzam a kutyát.  Közben újra kellett indítani a motorcsónakot,  a kutya megijedt, elkezdett megint úszni. Fogtam a nyakörvet és beleestem a vízbe. Akkor már kettőnket mentettek: bal kezemmel fogtam a kötelet, jobbal a kutyát, nem eresztettem - idézte fel Mérei Tamás, aki a szerencsés véget ért történet elmesélésével a mentést szeretné megköszönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!