Hírek

2016.02.03. 10:59

Lakástűz Zalaegerszegen (frissítve)

Zalaegerszeg – Füstszag, kormos falak, a padlón ujjnyira áll a víz, ez a kép fogadott bennünket, amikor szerdán délben beléptünk a társasházi lakásba.

Pezzetta Umberto

Kint, a házak között húzódó, garázsok szegélyezte utcában még villogó lámpájú tűzoltó autók állnak, bent már keresik a tűz okát a szakemberek, és mi is ezen tanakodunk a tulajdonos házaspárral.

–  Fél tizenkettő körül járt az idő, ebédhez készülődtem, feltettem forrni a vizet, mellette hagytam a zacskó száraztésztát és bementem az ebédlőbe keresztrejtvényt fejteni –  idézi fel a történteket a középkorú asszony.

Fotó: Pezzetta Umberto

–  Hallottam valami pattogást, először azt hittem, hogy a tészta zacskója. Aztán amikor folytatódott, felálltam, hogy megnézzem, mi az. Közelebb léptem, és akkor láttam meg, hogy a konyha végében a kazánház ajtaja mellett dől ki a füst. Felkiabáltam az emeletre a  férjemnek, hogy tűz van, és segítségért telefonáltam –  meséli. –  A férjem azonnal próbált oltani, hirtelen nem akadt a kezébe vödör, hát felkapta a virágcserepet, de annak lyukas volt az alja, ezért gyorsan slagot szerelt a kerti csapra, és úgy szállt szembe a lángokkal, pár perc múlva pedig megérkeztek a tűzoltók –  ér az események végére.

Pontosabban nem egészen a végére, mert azt is ki kellene deríteni, mi történt. A tárolóként is szolgáló 10 négyzetméter körüli helyiségben a kazánon és a bojleren kívül mosógép, bútor és ruhanemű volt. Az asszony  úgy látta, a tűz nem a kazán felől indult, az első megállapítások pedig nem utaltak zárlatra sem. A történtek okát ily módon a tűzvizsgálat lesz hivatott feltárni. A férjét pedig  mentők viszik el a kórházba kivizsgálásra, mert oltás közben sok füstöt szívott be, a ruhájára több lyukat égetett a tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!