Hírek

2017.03.10. 11:04

Lakóhelyem Arckönyve!

Zalaegerszeg – 2017-ben is folytatjuk nagysikerű pályázatunkat, amelynek keretében újra és újra fókuszba kerülnek Zala megye védett épített örökségei.

Zalai Hírlap

Az idei alkalommal az épített környezet arculatára kívánunk nagyobb figyelmet fordítani, hiszen a természet mellett a közvetlen lakókörnyezet, az utcák, terek, épületek is hatással vannak életünkre, befolyásolják mindennapjainkat. Az inspiráló környezet a napi rutint is szebbé varázsolja.

A fentiek jegyében idén is arra kérünk benneteket, hogy falutok, városotok utcáit járva engedjétek szárnyalni képzeleteteket, majd a látottakat kreatívan vessétek papírra! Várjuk azokról a Zala megyei védett vagy nem védett, de jellemző és különleges zalai épületekről, utcarészletekről, terekről készített rajzaitokat, fotóitokat, videóitokat, amelyek megbújnak a lakókörnyezetetekben, és amelyek a településetek arculatának egy fontos vagy éppen kiemelni szükséges szeletét jelenthetik! A beérkezett sok-sok alkotás része lehet településünk, városunk, megyénk arculati kézikönyvének.

Készítette: Péntek Csenge

Légy kreatív! Rajzold le, készíts egy jó képet vagy prezentáld egy rövid videón keresztül, és küldd el nekünk!

A pályaművek tetszőleges technikával készülhetnek, a rajzokat legfeljebb

A/3 méretben, a fotókat legfeljebb 5 Mb terjedelemben várjuk! Pályázni egyénileg és csoportosan, több pályaművel is lehet! Ebben az esztendőben is lehetőséget biztosítunk arra, hogy benyomásaitokat, látásmódotokat kisfilm, videó vagy egyéb digitális prezentáción keresztül is átadjátok. A digitális anyagokat egy tetszőleges videómegosztó portálra történő feltöltés után, az elérési cím megadásával várjuk. A pályázatok elbírálásakor az egyes korcsoportokat és vizuális technikákat külön-külön értékeljük. A legjobb rajzokat és fényképeket értékes díjakkal jutalmazzuk, továbbá a legszínvonalasabb pályaművekből kiállítást is szervezünk. Kérjük, hogy a pályázatodon saját, illetve iskolád nevét jól olvashatóan tüntesd fel! Amennyiben a pályázatot postán küldöd, és szeretnéd azt visszakapni az eredményhirdetés után, kérjük, szándékodat a pályázati anyagaidra írd rá! (A visszakért pályázatokat és a díjátadón át nem vett ajándékokat a kiállítás után a Zala Megyei Kormányhivatalnál átveheted, előzetes telefonos egyeztetés alapján; visszapostázásra nincs lehetőség!)

A pályaművek benyújthatóak elektronikusan ([email protected]), illetve postai úton (Zala Megyei Kormányhivatal 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10., 8901 Zalaegerszeg Pf.: 227.), a borítékra kérjük ráírni: „Lakóhelyem Arckönyve”!

A pályázatok benyújtási határideje: 2017. április 7.

Bővebb felvilágosítás: Lengl Zoltán állami főépítész (92/511-050, [email protected])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!