Hírek

2016.05.31. 18:26

Lánglovagok gyakorlatoztak: kigyulladt egy vonat

Keszthely - Útközben kigyulladt egy vonat, a tüzet a lánglovagok eloltották, ám egy ismeretlen csomagban toxikus anyagot mutattak ki.

Keszey Ágnes

Mindez csupán feltételezett helyzet volt: a hivatásos tűzoltók gyakorlatoztak a MÁV, a rendőrség és a mentők bevonásával. Laczikó Károly, a keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője a helyszínen elmondta: azt szimulálták, hogy egy vonaton utazó szurkoló csapat tüzet gyújtott - a károkozókat önkéntes tűzoltók alakították.

A tűzoltók a tüzet eloltották, a vonatban rekedt személyeket kimenekítették, egy eszméletlen utason pedig a mentősök segítettek. A hátsó kocsiban egy csomagot találtak, ebben ammónia jelenlétét mutatták ki. Ezt a katasztrófavédelem laborja megvizsgálta, s kiderült, hogy műtrágya. A gyakorlatban három gépjárművel vettek részt a keszthelyi katasztrófavédelem egységei.

Koponics János keszthelyi állomásfőnöktől megtudtuk: a vasúti dolgozóknak is hasznos volt a gyakorlat. Mivel az állomáson felsővezetékek vannak, hasonló esetben az egész állomást áramtalanítani kellene, vagy a vonatot egy vezeték nélküli vágányra tenni – így cselekedtek most is: a gyakorlat kezdetén szétválasztották a szerelvényt, hogy ne terjedjen tovább a – feltételezett – tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!