Hírek

2016.07.22. 17:30

Látó-hegyi hajlékokba törtek be

Nagykanizsa - Hegyi hajékok fosztogatásával jutott enni- és innivalóhoz, s értékesíthető holmikhoz a húszéves férfi.

Arany Gábor

A nemég vádiratba foglaltak szerint O. György hajléktalanként tengette életét Nagykanizsán. Jövedelem híján tavalyelőtt nyáron ismerősével, O. Ivánnal elhatározták, hogy a Látó-hegyen betörnek hétvégi házakba, így biztosítják megélhetésüket.

A két férfi 2014. július végén kezdte a sorozatot. Nem finomkodtak a bejutással, betörték az ablakot, berúgták az ajtót. Az első helyről röviditalokat és tíz ételkonzervet vittek magukkal. A rongálással együtt 35 ezer forint kárt okoztak. A következő, Rizling utcai hétvégi házba is az ablakon át jutottak be. Onnan házipálinkával, videómagnóval, DVD-lejátszóval távoztak. Egy másik pincénél még gazdagabb zsákmányra leltek: fényképezőgépet, lemezjátszót, televíziót, távcsöves légpuskát, két olajfestményt vittek magukkal. Ezek egy részét a közelben elrejtették, de mire előkerültek, teljesen tönkrementek. Több napra megoldódott az élelmezésük, amikor jól ellátott kamrát találtak a következő hegyi pincénél. Nyolc kiló füstölt kolbászt és sonkát, 17 kiló cukrot vettek magukhoz, és a tulajdonos sportcipőjét, ruháját és összes kulcsát. Akadtak esetek, amikor üres kézzel távoztak. Augusztus első napjaiban a Rizling utcában három hétvégi házba jutottak be, de hiába kutattak értékek után, üres kézzel távoztak. A rongálással ugyanakkor több tízezer forint kárt okoztak.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a férfi ellen többrendbeli szabálysértés, illetve kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség. Társa ellen már korábban vádat emeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!