Hírek

2017.01.31. 12:35

Látott már olyan tavat, ami csak félig fagyott be? Most mutatunk egyet

Zalakaros - A tartós hidegben sem fagy be a múlt év őszén elkészült mesterséges tó, így a helyiek, ha akarnának sem tudnak korcsolyázni. Helyette inkább a szánkózást részesítik előnyben.

Pásztor András

Mint azt Novák Ferenc, a fürdőváros polgármestere elmondta: tavaly enyhe volt a tél, ezért esély sem volt arra, hogy befagyjon a tó, ám azt maguk sem hitték, hogy a mostani tartós hidegnek is képes ellenállni a termáltó.

Novák Ferenc polgármester a termáltavat mutatja. A vízfelületnek csak egy része fagyott be Fotó: Szakony Attila

– Jól látszik, hogy a vízfelület egy része már befagyott, de ott, ahol a 25 Celsius fokos termálvíz bekerül a mederbe, semmi jele a jegesedésnek – mutatta Novák Ferenc, aki elismerte: a tó másfél hektáros területe remek színhelye lehetne egy természetes korcsolyapályának, de ezt egyelőre kénytelenek nélkülözni a zalakarosiak. – Szóval korcsolyapályánk nincs, de van helyette egy kiváló szánkópályánk, amit hétvégente rendszeresen használnak gyerekek és felnőttek egyaránt. Legutóbb éppen a múlt hétvégén rendeztünk szánkóversenyt a parkerdő területén, sőt a bátrabbak még a síelést is kipróbálhatták.

Visszatérve a termáltóra, a polgármester elárulta: a csodálatos környezet miatt egyre többen választják kirándulás helyszíneként a tavat és környékét.

– A jövőbeli elképzelések között egy vízi színpad kialakítása is szerepel, szeretnénk, ha nyári estéken tömegek töltenék szabadidejüket a tó körül – mondta Novák Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!