Lázár János a Zalaegerszeget M7-essel összekötő útról is beszélt

2017. február 17., 07:30 szerző: Osváth Sarolta fotós: Illyés Tibor/MTI
komment
Budapest - Kijelölték a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő út nyomvonalát, erről is szó esett a csütörtöki kormányinfón.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy kijelölték a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő út nyomvonalát. Hangsúlyozta, hogy az új négysávos út - kifejezetten a zalaegerszegi önkormányzat kérésére - nem a korábban tervezettnek megfelelően a 76-os út nyomvonalát követi, hanem Sármellék felé épül meg és érinti a repülőteret is.

Lázár János a szokásos heti sajtótájékoztatóján Fotó: MTI/Illés Tibor

A kormány ezen a héten az állami cégek dolgozóinak 30 százalékos béremeléséről döntött, jelentette be Lázár János. A 100 ezer forintnál kevesebbet keresők is megkapják az új minimálbért, illetve a garantált bérminimumot. A béremelést 2019-ig több lépcsőben hajtják végre az állami cégeknél - részletezte Lázár János -, a MÁV-nál például az idén 13, jövőre 12, 2019-ben pedig 5 százalékos béremelést hagyott jóvá a kormány. A Magyar Posta dolgozói az idén 14, jövőre 12, 2019-ben pedig 6 százalékot kapnak, az NFM-hez tartozó 230 állami cégnél pedig mintegy 100 ezer dolgozó, akik jelenleg a minimálbérnél kevesebbet keresnek, megkapják az új minimálbért és a garantált bérminimumot.

Újságírói kérdésre kifejtette: felháborítónak tartja, hogy a multinacionális élelmiszergyártók a nyugat-európainál gyengébb minőségű termékeket forgalmaznak Magyarországon, ezzel a kormánynak foglalkoznia kell, mondta.

Hazánkat Európa egyik legbiztonságosabb országának nevezte, az illegális bevándorlás azonban érdemben veszélyeztetheti az elmúlt években közbiztonság helyreállítása érdekében tett intézkedéseket - figyelmeztetett.

Osváth Sarolta

2017. február 17., 07:30 szerző: Osváth Sarolta fotós: Illyés Tibor/MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...