Hírek

2017.02.23. 19:36

Még egy kerítést húznak fel a déli határon

Budapest - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az ország kudarcának tekinti a 2024-es olimpiai pályázat ügyét.

Osváth Sarolta

A politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: szerinte Budapest belátható időn belül nem fog olimpiát rendezni.

- A kormány lezártnak tekinti az olimpiai pályázat ügyét, és felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, készítsen jelentést az olimpiához kapcsolódó beruházások helyzetéről - jelentette be Lázár. - A pályázat visszavonásának indoka a nemzeti egység hiánya, enélkül ugyanis egyetlen ország sem tud olimpiát rendezni.

Több újságírói kérdésre, amelyek a népszavazás elmaradásának indokát firtatták, kifejtette: szerinte egy népszavazás esetén a kötelező kampánnyal és vitával „magát égetné" Magyarország, a referendumon pedig valószínűleg a játékok ellenzői lennének többségben. Ugyancsak kérdésre válaszolva mondta el, hogy Fürjes Balázs kormánybiztos a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó minden eddigi költség felhasználásáról elszámolást készít.

A kormány további döntéseiről beszámolva Lázár János elmondta, hogy megkezdődhet az új Puskás-stadion építése, melyre bruttó 190 milliárd forintot hagytak jóvá.

Bejelentette: a Belügyminisztérium költségvetését 38 milliárd forinttal toldják meg, mert a várhatóan növekvő illegális bevándorlás miatt megkettőzik a déli határzárat, még egy kerítést húznak fel. Több helyen határvédelmi pontokat állítanak fel, első körben 400 fő befogadására alkalmas konténerközpont létesül, ide szállítják az országban, még menekülttáborban lévő mintegy 600 embert is.

Brüsszeli tárgyalásairól beszámolva közölte, hogy az Európai Bizottság (EB) bíróság elé viszi a magyar energetikai hatósági árszabályozás kérdését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!