Hírek

2017.03.22. 16:24

Lebuktak a kispuskás orvvadászok

Zalaegerszeg - Szarvasborjú lőttek az orvvadászok, de rövid időn belül lebuktak, a napokban emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

A harmincas éveiben járó T. Gábor 2016 tavaszán a családja tulajdonában lévő, Tófej környéki erdőben talált egy félautomata kispuskát a hozzávaló tárral, valamint egy doboz lőszert, 37 darab golyós tölténnyel együtt. A holmikat hazavitte és a melléképülete padlásán tárolta. Tavaly október 20-án este magához vette fegyvert és ismerőse, a hasonló korú K. Gábor társaságában indult el rendszám nélküli Mitsubishi Pajero terepjárójával Pusztaederics határába.

Este hét óra felé járt az idő, amikor megláttak egy gímszarvas borjút. A járművet vezető T. Gábor szólt társának, hogy adja oda neki a hátsó ülésen szállított, pokrócba csavart kispuskát, majd közben megállt az autóval. Magához vette a fegyvert és egyetlen lövéssel leterítette a tőlük 50 méterre a rét és az erdő határán álló 70 kilós állatot. Ezután a zsákmányt a terepjáróra pakolták és K. Gábor lakáshoz vitték. Már elvégezték az állat kizsigerelését, amikor nyolc óra tájt megérkeztek a Zalaerdő hivatásos vadásza által tett bejelentés alapján értesített rendőrök. A szarvasborjú lefoglalásával az erdőgazdaság kára megtérült.

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat és lopás miatt emelt vádat a zalaegerszegi járási és nyomozó ügyészség a két férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!