Hírek

2017.08.24. 12:16

Lecsapott a „kommandó” a kutyapiszokra

NAGYKANIZSA - A keleti városrészben már közel száz gazdi figyeli, ha kell, figyelmezteti a többi kutyatartót arra, hogy szedje össze a zöldterületekről kedvence ürüléket.

Szabó Zsófia

Tavasszal írtunk először egy csoportról, amelynek tagjai azért fogtak össze, hogy megtisztítsák a külvárost a négylábúak által hátrahagyott „gumiktól”. A fiatalokból és felnőttekből álló kutyapiszok-gyűjtő kommandó elszántsága az elmúlt hónapok során sem lanyhult, bár pozitív tapasztalatokról számoltak be.

– A kutyák száma nem csökkent a városrészben, a fűcsomók közt lappangó ürülék viszont kevesebb lett – mesélte a csoport egyik alapítója, Szécsi Lászlóné Dóra. – Nem kellett szóval figyelmeztetnünk a felelőtlen gazdákat, hogy a kedvence nem tudja elvinni az ürülékgyűjtőbe a végtermékét. Elég volt egy pillantás, a hanyag állattartó pedig tudta a dolgát. Ha nem, akkor megfogtam én a kutyapiszkot helyette és kidobtam.

A közel száz fős kommandóból mindenki, így Szécsi Lászlóné, Aranyvári Mónika, Borsos Szabina is ügyelnek arra, hogy kevesebb kutyagumi piszkítsa a városrészt Fotó: A szerző

– Azért arra volt példa, hogy meg kellett kínálnunk zacskóval néhány gazdát – kapcsolódott a beszélgetésbe Aranyvári Mónika, a társaság másik, oszlopos tagja, aki Aaronnal és Bellával, cavalier king charles kedvenceivel gyakran sétál a „szánkódomb” mögött. – Amikor észrevettem, nincs ínyére az állattartónak nylonba tennie a kutyapiszkot, odamentem és a kezébe nyomtam egy zacskót. Mindegyikük tudta, miért teszem. Szó nélkül felvették vele az ürüléket, s a rendeltetési helyére vitték – idézte fel a fiatalasszony. Megjegyezte: nézeteltérésekben, szóváltásokban a népes csoportból senkinek sem volt része. Mónika szerint gondosabbak lettek – tán csapatuk missziójának köszönhetően is.

A kutyabarátok egybehangzóan állították: rengeteg köszönetet és biztató szót kapnak a városrészben élőktől azért, amit nap, mint nap tesznek. A csapat kutyapiszokgyűjtő – körútjainak hamar híre ment. Borsos Szabina nemrég költözött Pécsről Nagykanizsára, mégis szinte azonnal aktív tagja lett.

– Remélem,  sokan követik a példánkat – így a fiatal lány. – Az állatszeretet nem csak az etetésnél kezdődik. Ez is a gondoskodás része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!