Hírek

2015.08.31. 15:44

Lecserélt esetkocsi

Lenti - Új, felszereltebb és korszerűbb esetkocsi segíti a mentősök munkáját a térség 51 településén.

Korosa Titanilla

A régi jármű már közel egy évtizede állt a betegek szolgálatában. Ez idő alatt közel 400 ezer kilométert tettek meg vele, így időszerűvé vált a cseréje. Az új esetkocsi az Országos Mentőszolgálat központjából érkezett Lentibe, s modernebb, mint az elődje.

- Az új esetkocsi légkondicionáló berendezéssel ellátott, így a betegek állapotához lehet igazítani a hőmérsékletet. A hőségben ez sokat ér mutatta be a járművet Gerencsér Gyula, a helyi mentőállomás vezetője. A kocsi kényelmesebb a réginél, és a betegtérben kialakított világítása is jobb, korszerűbb, mint a korábban használt járművé. A felszereltsége megegyezik az előző kocsiéval, a mentéshez, a betegek ellátásához szükséges eszközök nem változtak - összegezte Gerencsér Gyula.

Gerencsér Gyula a mentőállomás vezetője mutatta meg az új esetkocsit. A korszerű, felszerelt jármű 24 órában teljesít szolgálatot. Fotó: Korosa Titanilla

Az új jármű a külsejét tekintve is más, mint a korábbi, könnyen észrevehető, sárga színű.

A Lenti Mentőállomás 25 dolgozója ápolók, mentőtisztek, gépkocsivezetők 51 településen közel 25 ezer lakos sürgősségi ellátásáért felel. Feladatukat egy 24 órában futó esetkocsival és egy 24 órában dolgozó mentőautóval végzik. Évente mintegy kétezer beteget látnak el, ebből 1600 esetben kell azonnal segítséget nyújtani. A gépkocsik a térségben átlagosan 150 ezer kilométert futnak egy év alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!