Hírek

2017.05.21. 12:50

Mókusként ugráltak a fákon a légtornászok

Zalaegerszeg - Mókusok ügyességével járták be a lombkoronát a szombati verseny résztvevői az egerszegi Dózsa liget fáin.

Zalai Hírlap

Az alpinista technikát felhasználva jött létre a faápolás és favágás különleges, légi változata. Szombaton a zalai megyeszékhelyen a szakma második nemzetközi versenyét rendezték meg, amelyre öt országból immár huszonketten jelentkeztek, közöttük egyetlen hölgy is, a magyar Scsibrán Rita.

A szervező, pécsváradi Gazek vezetője, Bogos Csaba érdeklődésünkre elmondta, a magasban végzett munkák eszközeivel foglalkoznak, ezekkel zajlik a verseny és a tavalyi kedvező fogadtatás miatt választották újra Zalaegerszeget. A verseny helyszínét adó liget fáit előzetes ellenőrizték, a szükséges ápolást is végrehajtották. Négy feladatban mérkőztek meg egymással a versenyzők. Az imitált munka masszázsban életszerű körülmények között kötéltechnikával kellett bejárni a lombkoronát, mégpedig látványos ugrásokkal ereszkedésekkel.

A társmentésnél 80 kilós bábu biztonságos lehozatala volt a feladat a magasból méghozzá időre, mert sérülésnél minden másodperc számít. Emellett egy szál kötélen mászás időre, 15 méter magasságig, valamint dobás, a munkakötél feljuttatása a megfelelő helyre.

A verseny eredménye: 1. Székely István, 2. Hajnal Efraim Gábor, 3. Bognár Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!