Hírek

2016.05.01. 14:42

Lehet édes, lehet sós: sokak kedvence a palacsinta

Balatongyörök - Kiderült, ki készíti a legjobb édes vagy sós palacsintát, s palacsintáskirályfit, királyt és királynőt is választottak a szombati palacsintafesztiválon.

Keszey Ágnes

Medvehagymás pesto, spenót somos füge lekvár, paprikás-sonkás töltelék is kerülhet a palacsintába a hagyományos túrós, kakaós ízesítés mellett – derült ki a balatongyöröki palacsintafesztiválon, ahol például áfonyás- málnás,-epres mascarpone krémmel töltött, barna tésztájú banános-zabhelyhes palacsintát is kóstolhattak az érdeklődők. Villányi Éva, a szervező Bertha Bulcsu Művelődési ház vezetőjétől megtudtuk: hét csapat érkezett számtalan ízű palacsintával, s sokan a helyszínen is sütöttek. Gombkötő János mesterszakács a zsűri képviseletében kérésünkre úgy összegzett:a legérdekesebbek a rakott palacsinták voltak, de az egyszerű, hagyományos ízt és hagyományos tésztát is keresték az értékelők. A mesterszakács megfogalmazta: bár a tészta elkészítése egyszerű, ha hidegen tálalják vagy a valamelyik alapanyag kimarad, már nem lesz tökéletes. A tölteléknél fontos a kidolgozottság és hogy a készítője is megkóstolja. A zsűri ítélete alapján a legszebb asztal díját a Hölgyklub nyerte el. A sós palacsinták legjobbikát az Anyuszikák csapata készítette, míg az édes kategóriában a Palacsintatöltelékek győzedelmeskedtek. A helyszínen megrendezett palacsintasütő versenyen pedig palacsintás királyfi címet nyert Kárai Ákos, a palacsintás királynő Dömötör Eszter, a király pedig Gazda Róbert lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!