Hírek

2017.03.19. 08:45

150 minta a letenyei borversenyen

Letenye - A letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete szombaton a művelődési ház tánctermében tartotta 39. városi borversenyét.

Mirkó Imre

Somogyi András a civil szervezet elnöke - egyben Letenye alpolgármestere - lapunknak elmondta, a megmérettetésre a gazdák összesen 150 bort neveztek be.

123 fehér, 15 vörös és 12 rozé bort bírált el a 4x4 tagú bíráló bizottság, melyek közül 65 Letenyén termett, a többi 85 bor Becsehelyről, Tótszentmártonból, Szlovéniából, Horvátországból, Olaszfáról, Rádpusztáról, Csörnyeföldről, Eszteregnyéről és Nagykanizsáról érkezett. A borbírálat során újdonság volt, hogy a Becsehelyen kifejlesztett borbíráló informatikai rendszert használták fel az ítészek.

Dr. Pálfi Dénes elnök, Kovácsné Timár Orsolya a Letenyei Borbarát Hölgyek Társaságának tagja mint segítő, Somogyi András egyesületi elnök, Szládovics László borász a borbírálaton

Nagyon jó eredmények születtek, hiszen mindössze 5 oklevél minősítés született, amely a környékbeli borkészítés egyre jobb minőségét is jelzi - említette Somogyi András. Az okleveleken túl 25 arany, 83 ezüst, 36 bronz minősítés kerül átadásra.

A 16 borbíráló szavazata értelmében - az ítészek elnöke dr. Pálfi Dénes volt -  a város bora címet az idén a letenyei Soós László zajki-letenyei hegyi szürkebarát bora érdemelte ki. (A termelő a díjat másodszor veheti át, mert 2011-ben Zenitje is kiérdemelte ezt az elismerést.)

Németh József, Áprily-Kovács Krisztina borászok, Somogyi András elnök, dr. Pálfi Dénes a borbíráló bizottságok elnöke és Kovácsné Timár Orsolya a Letenyei Borbarát Hölgyek Társaságának tagja mint segítő a letenyei borversenyen

Az V. Hóvirág Tavaszi Művészeti Fesztivál programsorozatába illeszkedő borverseny ünnepélyes díjkiosztójára március 25-én (szombaton) az általános iskola éttermében kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!