Hírek

2017.03.08. 15:14

Összefogással vettek zongorát Letenyén

Közösségi összefogás révén vásárolhatta meg első zongoráját a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola. Az ünnepélyes átadóra a napokban került sor.

Horváth-Balogh Attila

A művészeti iskolában eleddig csak pianínók álltak a zongora tanszak oktatóinak és növendékeinek rendelkezésére, tudtuk meg Proszenyák István igazgatótól.

– Ezért már régóta esedékes volt egy zongora beszerzése a növendékek minél magasabb szintű zenei oktatása és a koncertekre, hangversenyekre való felkészülésük érdekében – mondta el az igazgató. – Ez ügyben tavaly szeptemberben Farkas Szilárdpolgármesterhez fordultam azzal, hogy tudnának-e egy ilyen nagy értékű hangszer megvásárlásához gyűjtést szervezni? Ő azonnal mellénk állt, megfogalmaztunk közösen egy levelet, amit kiküldtünk a helyi vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, kérve a segítségüket. Az akció sikeresnek bizonyult.

Az igazgató hozzátette: az összegyűlt pénzhez a Nagykanizsai Tankerületi Központ is jelentős összeggel járult hozzá. Mindennek köszönhetően egy használt, de szép és nagyon jó állapotú koncertzongorát vásárolhatott az iskola, összesen 3 millió forint értékben.

Az új hangszert a minap adták át ünnepélyes körülmények között, az eseményen Proszenyák István mindenkinek megköszönte a kitűzött cél megvalósításában nyújtott erkölcsi, illetve pénzügyi támogatást.

Proszenyák István és a művészeti iskola új szerzeménye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!