Hírek

2015.10.08. 19:51

Leugrott a vonatról? - Menekültekkel teli vonat vesztegelt Zalaszentivánon (frissítve)

Zalaszentiván - Ezerhatszáz menekülttel megtömve egy vonat vesztegelt a zalaszentiváni vasútállomáson.

Pezzetta Umberto

Zákányból indult ebéd után, de aztán műszaki hiba miatt (még nem lehet tudni miért, de elfogyott a levegő a rendszerből) kénytelen volt megállni a falu vasútállomásán, ahol még jelenleg is áll, délután három óra óta. A vonaton tartózkodó menekültek nehezen viselik a várakozást, ugyan is tilos a szerelvényt elhagyniuk. Az sem nagyon enyhít a helyzetükön, hogy a kíséretüket ellátó rendőrök zacskós vizet osztogatnak közöttük, igény szerint. E hosszú várakozásban egy-egy ember "bekattan" idegesebb lesz a kelleténél, türelmetlenségtől hisztiznek a nők, kigyúrt férfiemberek pedig háborognak, nem értik mi történik éppen.

Fotó: Pezzetta Umberto

E várakozás közben, úgy fél kilenc körül történt egy incidens, a hírek szerint egyikük kiugrott a vonatból!

A mentő, Zalaegerszegről rövid időn belül a helyszínre érkezett. Ekkor derült ki, hogy nem ugrott, csak pánik tört ki, amikor egy fiatal nő rosszul lett. A mentő személyzete az esetkocsiba kísérte az ifjú hölgyet, de vele tartott az édesanya is. A vizsgálat eredménye, semmi baja. A vérnyomása is rendben, 138/80 volt. Tehát még el sem ájult. Beszélni nem beszéltek senkivel, még az angol szavakra sem reagáltak, de határozottan tiltakoztak amikor az ügyeletes orvos közölte velük, "go to Hospital". (ezt értették).

Negyed órás tanakodás után, valamivel jobban érezte magát az ifjú hölgy, így vissza kísérték a vonatra. A MÁV szakemberei közben szorgosan dolgoznak a hiba elhárításán, hogy a vonat tovább indulhasson Hegyeshalom felé.

Nincs ügy. A vonat vesztegel tovább a zalaszentiváni állomáson, s körülötte már ahogy mondani szokták, térdig járnak az emberek a szemétben.

Október 09. 9:00.

Információnk szerint, az éjszaka folyamán tovább ment a szerelvény. A műszaki hibát az okozta, hogy a két vasúttársaság, a MÁV és a Gyesev szállítja a menekülteket Zákány és Hegyeshalom között, de a dízelmozdonyt útközben, Zalaszentivánon villany meghajtásúra  cserélik és az átállásnál történt valami hiba a levegő és fűtés átkapcsolásánál . Ezért állt a vonat.

15: 20 Nagy mennyiségű szemét maradt a vasútállomáson

Fotó: zalaszentiváni polgármesteri hivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!