Hírek

2017.08.28. 16:28

Leválthatják a tankönyveket az elektronikus eszközök?

NAGYKANIZSA -Elképzelhetőnek tartják, hogy a nehéz tankönyveket előbb-utóbb elektronikus tananyag váltja fel? Vagy a telefonozástól görnyedő hát ismeretlen probléma lesz?

Szabó Zsófia

Azok a magyar és idegen ajkú fiatalok, akik részt vettek a dél-zalai város egyeteméről indult, nemzetközi szociális innovációs versenyen, számos problémára kínálnak megoldást. A többfordulós megmérettetés egy három évvel ezelőtt indult projekt része volt. Az eredményekről tegnap tartottak sajtótájékoztatót Nagykanizsán.

Lábodi István, a projekt egyik konzorciumi partnereként közreműködő kft. ügyvezetője elmondta: hazánkból két csapat vett részt a versenyen, amit végül a belgák nyertek. A megyeszékhelyi főiskolások egy klub megvalósítására kínáltak megoldást prezentációjukban, ahol az idősek a jövő generációnak átadhatják például a rétessütés tudományát. Míg a kanizsaiak a nehéz szótárakat, könyveket helyettesítették „könnyebb" módszerrel.

Erről az egyik ifjú, Gergely Norbert beszélt. Elárulta: több hónapig dolgozott két társával közösen a megvalósításon. Minden papíralapú dokumentumot nem iktatnak ki, de a tananyag nagy része elektronikus adathordozókon kapna helyet.

Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta egyetemi adjunktus hozzátette: az ötletek a gyakorlatban is életképesek, fenntarthatóak.

A kanizsai kezdeményezésű nemzetközi versenyen zalaiak is képviseltették magukat-Fotó: forrás/ I-SICS közösségi oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!