Hírek

2016.04.05. 08:04

Lezárt ügy: áramot vezetett a kerítésbe

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasolt a 73 éves magyarszerdahelyi férfi ellen.

A gyanú szerint még 2015. október 11-én 8 óra 16 perckor egy 37 éves magyarszerdahelyi férfi tett bejelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányító Központjába, hogy a szomszédja a kerítésének vele közös szakaszába feltételezhetően áramot vezetett, mivel az izzik és szikrázik az esős időben.

A főkapitányság nyomozói villamossági szakértő segítségével megállapították, hogy a szomszéd ház lakója, egy 73 éves férfi a melléképületéből egy hosszabbítón keresztül a hálózatról 220 Volt áramot vezetett a drótkerítésbe. A szomszédokkal haragos viszonyban lévő férfi gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az idős ember azt mondta a rendőröknek, hogy csak a sértett kutyáját akarta távol tartani, de tisztában volt azzal, hogy a kerítés megérintése halálos veszélyt jelent a szomszédos házakban élő négy felnőttre és egy 10 éves gyerekre.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a 73 éves magyarszerdahelyi férfi ellen emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!