Hírek

2017.05.08. 11:16

Tonnaszám vitték a kacatot Nagykanizsáról

NAGYKANIZSA - Befejeződött az idei lomtalanítás, a közszolgáltató ma délelőtt helyezte ki az utolsó konténereket azokhoz a társasházakhoz, amelyek időpontot is egyeztettek.

Pásztor András

Molnár-Rodek Bernadett, a Pannonia-cégcsoport szolgáltatási és értékesítési igazgatója elmondta: az idei lomtalanítás a családi házak esetében már le is zárult, az ingatlantulajdonosoknak négy szombati napon volt lehetősége megszabadulni a kacatoktól.

– A családi házas övezetekben közel 1100 háztartás élt a lehetőséggel, s közel 200 tonna lomot szállított el ártalmatlanításra társaságunk – jelezte Molnár-Rodek Bernadett. – Az akció a társasházak esetében még zajlik, éppen a mai napon helyezzük ki a közös képviselők által igényelt konténereket a társasházakhoz. Eddig 280 darab konténer (2-10 köbméteres méretig bezárólag) lett kihelyezve.

A korábban kialakult gyakorlat szerint idén is telefonon, illetve a társasházak közös képviselői részére személyesen volt lehetőség az igény bejelentésére. A közösen leegyeztetett időpontra a társasházak esetén a szolgáltató – a lomhulladék mennyiségétől és összetételétől függően – az elszállításra konténert, a családi házas övezetben tömörítős hulladékgyűjtő gépjárművet biztosított.

– A lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék került elszállításra, tehát a lom továbbra sem tartalmazhatott háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot, illetve veszélyes hulladékot – hangsúlyozta a szolgáltatási és értékesítési igazgató, aki hozzátette: a rendezetlen, szüneteltetett szerződésű, illetve díjhátralékos ügyfelektől a lomhulladék nem került elszállításra, illetve a szabálytalan hulladék-kihelyezést a felügyelet munkatársai ellenőrizték, s megtették a szükséges intézkedést, ahol kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!