Hírek

2015.11.17. 06:06

Húsvágó bárddal ütötte az idős nőt a betörő - Lopásból majdnem emberölés lett

Zalaegerszeg – Akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat az 22 éves férfi, aki éjjel idős asszonyhoz lopni tört be, és felébredő áldozatát majdnem megölte.

Arany Gábor

A Lentiben történt bűncselekménnyel lapunkban is többször foglalkoztunk már, a napokban vádat emeltek a 22 éves H. Ádám szerint. A vádiratba foglaltak szerint a korában már zsarolásért, jármű önkényes elvétele, valamint szeméremsértés miatt elítélt fiatalember ez év május elején költözött Aszódról Lentiben élő apjához, miután szakított élettársával. Még abban a hónapban követte el az újabb bűncselekményt. Május 18-án délután barátaival italozott, majd a társaság este tíz tájt indult haza, de az ittas állapotban lévő H. Ádám különvált tőlük. Éjfél után nem sokkal jutott be az utcájukban lakó idős nő konyhájába, ahol két sört, ötven tojást vett magához, majd bemászott a lakásba is, ott a kamrában is kutatott tovább. Három csomag kávét, pár liter bort pakolt össze, ám ennek zajára felébredt a ház 85 éves tulajdonosa, felkapcsolta villanyt, és tetten érte H. Ádámot, aki ekkor ráförmedt, hol a pénze? A nő azt válaszolta, nincs pénze, mire a fiatalember a konyhaszekrényből kivette a húsvágóbárdot és többször fejbe vágta vele áldozatát. A szerencsétlen nő próbált védekezni és menekülni, de hamar az ágyra rogyott, ott H. Ádám még addig ütlegelte, amíg a nő el nem ájult. Ez után felpakolta az összekészített holmikat, a nő pénztárcájából kivett háromezer forintot és távozott. A vérbe fagyott idős nőt délelőtt találták meg. Nyílt koponyacsonttörést, életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot szenvedett. A férfit másnap este fogták el.

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi ellen nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérete miatt emelt vádat a főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!