Hírek

2017.02.14. 11:40

Lopni ment, majdnem ölt, húsz év fegyházat kapott

Jogerősen is 20 év fegyházra ítélték a 23 éves H. Ádámot. A fiatalember 2015. május 19-re virradó éjjel Lenti-Mumorban lopni ment be egy idős asszonyhoz, aki azonban tetten érte, a férfi pedig rátámadt és majdnem megölte.

Arany Gábor

A nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, valamint magánlaksértés miatt első fokon a Zalaegerszegi Törvényszéken tavaly augusztusban  elmarasztalt H. Ádámra kiszabott büntetést kedden a Pécsi Ítélőtáblán dr. Tóth Sándor tanácsa helybenhagyta.

A korábban már több alkalommal büntetett H. Ádám  2015. május 19-re virradóan szemközti a lenti-mumori Arany János utcában a szemközti szomszédjához ment be lopni ment be.  Előbb a nyári konyhában kutatott és tojást, sört vett magához, majd átment a lakásba. Ott bort, kávét pakolt össze, a neszezésére felébredt az idős asszony és villanyt gyújtott, a konyhában tetten érte a tolvajt.  H. Ádám menekülés helyett   rákiabált, pénzt követelt tőle, majd az elutasításra válaszul a konyhaszekrényből kivett húsvágó bárddal legalább tízszer mért ütést a szobájába menekülő nő fejére. Még azután is ütötte, rúgta, hogy áldozata a földre rogyott, csak akkor hagyta abba, miután a nő már elájult, és úgy látszott, nem él. H. Ádám a szobában talált pénztárcából háromezer forintot vett magához,  az összekészített enni-innivalókat festékes vödörbe pakolva vitte haza, és otthon  elégette a véres ruháit. A néni nyílt koponyacsonttörést, életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az első fokon hozott ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg vádlott és védője enyhítésért, illetve más minősítés, életveszélyt okozó testi sértés megállapításáért fellebbezett. Az ítélőtáblától kapott tájékoztatás szerint a fellebbezést a kedden tartott nyilvános ülésen elutasították, így maradt a H. Ádámra kiszabott 20 év szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!