Hírek

2017.01.26. 12:02

Magára maradt a négygyerekes anyuka - Segítséget remél a bajba jutott család

Bánokszentgyörgy – Tartós élelmiszert, ruhát, cipőt és iskolai tanszereket is vitt a minap gyorssegélyként a kanizsai roma nemzetiségi önkormányzat annak a családnak, melynek a háza január közepén égett le.

Pásztor András

Orsós Katalin négy kiskorú gyermekével élt Bocskán egy családi házban. Január 16-án az épület teljesen leégett, mialatt a gyerekek és az anyuka Kanizsán tartózkodott. Ezidáig csak annyi bizonyos, hogy – gyújtogatás miatt – ismeretlen tettes ellen nyomozás indult.

– Ennek a szerencsétlen családnak semmije sem maradt, mindenük odaveszett a tűzben – mondta Lendvai Ferenc, a kanizsai roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, aki a minap munkatársaival gyorssegélyt vitt a gyerekeknek és az anyukának. – Tartós élelmiszert, ruhát, cipőt és tanszereket vásároltunk, ezek voltak a legszükségesebbek.

Lendvai Ferenc (balról) és munkatársai tegnap élelmiszert, ruhát, és tanszereket vitt a bajba jutott családnak

Mint azt a nemzetiségi önkormányzat elnökétől megtudtuk: Orsós Katalin és gyermekei jelenleg Bánokszentgyörgyön, a nő szüleinél húzták meg magukat, ám velük együtt 19-en laknak a két szobás épületben.

– Most az lenne a legfontosabb, hogy lakást vagy házat találjunk a családnak, de persze minden egyéb felajánlás és adomány jól jön – magyarázta Lendvai Ferenc, aki azt is hozzátette: aki segíteni szeretne a bajba jutott családon, az a nemzetiségi önkormányzaton keresztül fel tudja venni a kapcsolatot Orsós Katalinnal és a gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!