Hírek

2016.05.02. 15:44

Magyar érettségi: A lenti Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola diákjai zömében az érvelés mellett döntöttek

Lentiben a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolában az utolsó szakközépiskolai osztályok tanulói írták meg hétfő délelőtt a magyar érettségit.

Korosa Titanilla

Az intézményben jelenleg a vendéglátás és a kereskedelem-marketing szakirányú képzéserők kerülnek ki az érettségiző diákok, de ezzel a szakközépiskolai képzés itt véget ér.

- Intézményünkben egy osztály érettségizik idén - mondta Sabján Sándor igazgató-helyettes. - Összesen húszan írták meg a magyar feladatokat, ebből 7 diák kereskedelem-marketinget, a többiek 13-an vendéglátást tanulnak. Az elmúlt években a gyereklétszám jelentős csökkenése eredményezte azt, hogy a szakiskolai és a szakközépiskolai beiratkozásokkal egyre kevesebben kerültek be a képzésbe.

Visszatérve az érettségi első napjához és a magyar írásbeli feladatokhoz, a diákok kihasználták a rendelkezésre álló időt, minek letelte után kissé fáradtan álldogáltak a folyosón.

(B-j) Szücs Anita, Bálint Dzsenifer, Kámán Dániel és Szűcs Kitti a magyar érettségi után.

- Nehéz volt így hétfőn reggel korán ráhangolódni a feladatokra - mondta a végzős Kámán Dániel. - A szövegértés szerintem nehéz volt, a három téma közül az érvelést választottam, úgy éreztem ez jobban testhez áll nekem, mint az elemzés.  Írtam három oldalt, talán nem sikerült rosszul.

A diákok többségében az érvelés mellett döntöttek, míg Tóth Sándorné magyartanár szerint a Tamási Áron novella értelmezése volt a legkönnyebb.

- Az elmúlt négy év érettségijeinek legkönnyebb feladata volt - mondta. - Ez minden diák számára teljesíthető volt és a kapcsolódó feladatok is, de az érvelés sem okozhatott gondot, logikus gondolkodással jól megoldható volt és elég volt hozzá a kötelező tanórai anyag.

Szücs Anita és Szűcs Kitti szintén az érvelést választották. Mint elmondták: nekik nem okozott gondot a szövegértés, nem találták nehéznek és kellően fel is készültek a feladatra, az érettségi tételsornak is jó hasznát vették. Mindketten több mint három oldalt írtak és kissé visszafogottan értékeltek, de azért mindketten jó eredményre számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!