Hírek

2016.10.03. 13:16

Magyarország legszebb konyhakertjei

Gutorfölde – Idén két kert nyert el országos első helyezést a Magyarország legszebb konyhakertjei országos vetélkedőjén.

Korosa Titanilla

A településen idén 53 kerttulajdonos vett részt a versenyben, az elmúlt évek tapasztalatai alapján várható volt, hogy nem maradnak eredmény nélkül. A napokban érkezett meg a tájékoztató, melyből kiderült, idén ketten kaptak első helyezést. Ennek kapcsán tartották meg a községben a helyi díjkiosztó ünnepséget, ahonnan minden induló oklevéllel és ajándékkal – például vetőmaggal –térhetett haza.

Fercsák Lászlóné (balra), Pacsai Ferencné és Tüskéné Czigány Krisztina a legszebb konyhakertek helyi eredményhirdetésén

– Az 53 induló közül 2 közösségi kert, 1 balkon, 7 mini, 7 zártkert – vegyes, 1 zártkert – gyümölcsös, 1 zártkert – zöldséges és 34 normál kategóriában nevezett az idei versenyre – mondta Fercsák Lászlóné, a helyi kertmozgalom egyik koordinátora. – Ahogy azt nyári, nálunk tett látogatása során Kovács Szilvia, a program ötletgazdája és igazgatója is elmondta: Gutorföldén minden kertnek első helyezést kellene adni, de kategóriánként csak egy – egy nevezést lehetett idén küldeni. Így is szépen szerepeltünk, hiszen a normál kertek között Pacsai Ferencné, a zártkert – vegyes kategóriában pedig Tüskéné Czigány Krisztina kertje kapott országos első helyet.

Pacsai Ferencné már 2013 – tól vesz részt folyamatosan a programban, kertje az odafigyelés miatt minden időszakban egyformán rendezett, míg Tüskéné Czigány Krisztina portáját országosan is a legszebbek között tartják számon a program szervezői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!