Hírek

2016.05.01. 14:50

Majális a pálinka és a mangalica jegyében

Zalaegerszeg - A megyeszékhelyi majális hagyományos helyszínén, az Alsóerdőn családias hangulat fogadta vasárnap délután a kilátogatók tömegesnek nem mondható sokaságát.

Arany Gábor

A borongós időjárás mellett a szerényebb érdeklődést magyarázhatta  a város másik végén pénteken kezdődött pálinka és mangalica majális. Az immár ötödik, májust köszöntő rendezvény klasszikus számában, a mangalicapörköltet főzők versenyén a 19 csapatból a ZTE szurkolók, az Armada szakácsai nyerték el a Balaicz Zoltánné, Böjte Sándor és Buza Sándor alkotta ételítészek tetszését és ezzel a győzelmet. Mint  a szervezők nevében Tóth Krisztián elmondta a három kiló húsból és rengeteg fortéllyal készült pörkölteket a csapatok „jótékony célokra” ajánlották, például a másik csapatuk, a ZTE Futball Klub „szakácsai” az U 19-es focistákat látták vendégül.  A majális gazdag kínálatában sorjázó  látni- és vennivaló, valamint inni- és ennivalók mellett a testnek is kínáltak programot. Szombaton délutántól estig tartó sportfoglalkozások vonzottak telt házat az alkalmilag RiksArénára keresztelt sportcsarnokba. Érthetően, hiszen az első órákat Rubint Réka és Schobert Norbi vezette. Aki viszont nem akarta fárasztani magát, követhette a nézőtérről is az eseményeket, vagy épp vasárnap a legerősebb emberek versenyén szurkolhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!