Hírek

2017.07.20. 14:16

Már egy hete tart a viharkárok felszámolása Kanizsán

NAGYKANIZSA Még mindig a múlt heti vihar által okozott károk helyreállítása. A lakott területeken a városüzemeltető társaság munkatársai feldarabolták a kidőlt fákat és leszakadt ágakat, ám a Csónakázó-tó környékén még tegnap is bőven akadt tennivaló.

Pásztor András

Mint azt Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: a múlt hét keddi vihar óriási károkat okozott városszerte, a szél közel 50-70 fát csavart ki, tört félbe vagy tépázta meg a lombkoronát.

– Már másnap, azaz múlt hét szerdán elkezdtük a károk helyreállítását, először természetesen a lakott területeken gyűjtöttük össze a leszakadt gallyakat és vágtuk össze a kidőlt fákat – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: néhány esetben a kidőlt, félbetört fák egyéb anyagi károkat is okoztak. – Volt, hogy személyautóra dőlt egy fa, egy másik pedig egy családi ház kerítését tarolta le. Ezekben az ügyekben egyelőre a szakvéleményét várjuk, ha ugyanis megállapítható, hogy a fák a mi gondatlanságunkból dőltek ki, akkor a biztosító természetesen megtéríti a károkat.

Nagy Tibor, a VIA Kanizsa Zrt. dolgozója a kosaras járműt használva darabolta tegnap az ágakat  Fotó: Szakony Attila

Mint megtudtuk: a vihar a legnagyobb pusztítást a Csónakázó-tó környékén okozta, ott még tegnap is folyt a kármentesítés.

– A Csónakázó-tónál hatalmas fűzfákat tört ketté a vihar, ráadásul ezen nagy ágak, törzsek jó része a vízbe került – árulta el Fitos István, aki jelezte: egyelőre kötelekkel és láncokkal próbálják a vízpartra vontatni a vízbe dőlt fákat, ám közel sem biztos, hogy a társaság gépei elbírnak a feladattal. – Lehet, hogy egy erősebb munkagépre is szükség lesz. A  vízparton lévő sérült fákat természetesen felvágjuk és szociális tűzifaként hasznosítjuk majd a télen – mondta a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!