Hírek

2015.12.04. 14:15

Már hetven százalékon

Zalalövő – Nincs veszélyben a 2016 őszére tervezett átadási határidő – jelentette ki Vigh László országgyűlési képviselő a várost elkerülő útnál tett látogatása után.

Gyuricza Ferenc

Az épülőben lévő 10,7 kilométeres út legfontosabb eleme az a 600 méter hosszúságú híd, amely a Zala folyó, a Zalaegerszeg-Hodos vasútvonal és a várost Zalaegerszeggel összekötő, 7411. számú út felett ível át. Az országgyűlési képviselő Pintér Antal polgármesterrel, valamint a helyi lakosként bemutatott Gödörházi Norberttel e helyszínen tartott sajtótájékoztatót.

Fotó: a szerző

– Erre az eseményre azért kerül sor, mert az elkerülő út építése egy újabb fontos szakaszához érkezett – emelte ki Vigh László. – A híd kialakítása jelen pillanatban hetven százalékos készültségi fokon áll, ami azt jelenti, hogy a kivitelezők eddig 27 lapelemet készítettek el, s tíz van vissza.

Vigh László hozzátette: az elkerülő úton a sajtótájékoztató helyszínétől északra, körülbelül két kilométerre szintén épül egy híd, utóbbi harminc százalékos készültségi szinten áll. Ezzel párhuzamosan zajlik az aszfaltozás is, jelenleg mintegy százan dolgoznak az építkezésen

Pintér Antal többek között arról beszélt, hogy napi szinten most mintegy 1800-2000 jármű halad át a városon, így a munkálatok állását látva abban bíznak, hogy a kivitelező az őszi befejezési határidőnél korábban, május-június táján végez a munkával. Gödörházi Norbert is ebbéli reményének adott hangot, hozzátéve, hogy az elkerülő úttal végre tehermentesül a város, s egyben a közlekedés is biztonságosabb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!