Hírek

2017.09.04. 08:09

Marihuána ültetvényt számoltak fel a rendőrök Nagykapornakon

Több 10 millió forint értékű kábítószert lehetett volna készíteni azokból a növényekből, amelyeket a múlt héten foglaltak le a zalaegerszegi rendőrök egy Nagykapornak melletti marihuána ültetvényen.

Arany Gábor

A történtekről hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be a megyeszékhelyi városi rendőrkapitányságon.  Andor László őrnagy,  a bűnügyi osztály vezetője elmondta,  hogy augusztus 20-a után érkezett bejelentés a rendőrségre,  hogy a Nagykapornak melletti Város-hegyen kábítószer termesztés folyik.

Adatgyűjtést követően összehangolt rendőrségi akciót tartottak a helyszínen augusztus 31-én, ahol elfogták a hétvégi ingatlan tulajdonosának 32 éves fiát. A helyszíni szemle során  a hegyi pincétől északra és délre két marihuána ültetvényre bukkantak, ahol összesen 108 darab növényt találtak különféle  fejlettségben 2-től 180 centiméteres nagyságig.

Andor László a lefoglalt tárgyakkal Fotó: A szerző

Ezenkívül a növények  termesztéséhez szükséges vegyszereket  és eszközöket is lefoglaltak.  A nagykapornaki férfi kapcsolatait elemezve találtak rá egy vele azonos korú zalaegerszegi férfira, akinél házkutatást tartottak. Több cannabis növény termesztéshez használt eszközt találtak nála, egyebek mellett  nagy teljesítményű ventilátorokat,  melegítő lámpákat, időzítőket, szigetelt felállítható sátrat, szűrőrendszert.  A gépkocsijából pedig  ugyanolyan márkájú növényvédő, illetve tápláló vegyszerek kerültek elő, mint amilyeneket nagykapornaki hegyen foglaltak le.

Fotó: A szerző

A két férfi közül a zalaegerszegi tett vallomást, tagadta a terhére rótt bűncselekményt és mindketten panasszal éltek a gyanúsítás ellen.  Andor László elmondta,  hogy mindketten büntetett előéletűek.  A nagykapornaki férfi ellen volt eljárás vagyon elleni,  illetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, valamint zaklatás, garázdaság és emberrablás miatt.

Fotó: A szerző

Zalaegerszegi társát  büntették már csalás, okirathamisítás, kábítószer birtoklása, kábítószer kereskedelme, csalás, egyedi azonosító jel meghamisítása miatt. A két férfit az egerszegi járásbíróság nyomozási bírája szeptember-1 én előzetes letartóztatásba helyezte.  A páros öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Videó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!