Hírek

2016.03.01. 16:10

Más autójával furikáztak - Szabadlábon fenyegette, a börtönből kérlelte

Keszthely, Lenti – Más gépkocsijával furikáztak, ráadásul a bűntettet rongálással, zaklatással is megtoldották.

Arany Gábor

Jármű önkényes elvétele miatt a napokban két ügyben is vádat emeltek. Az egyik vádirat szerint a 39 éves keszthelyi N. Norbert tavaly április 12-én kora hajnalban bukkant fel erősen ittas állapotban egy keszthelyi telephelyen, beült az egyik személyautóba, és a zárt kaput kiszakítva elhajtott vele. Pár perc múlva visszatért, a közben megérkező biztonsági őr számon kérte a történteket, de választ nem kapott, mert annyira részeg volt a sofőr. Sőt N. Norbert megint elhajtott, majd pár száz méter után az autót elhagyva gyalog távozott. N. Norbert közel 300 ezer forint kárt okozott az autóban és a kapuban.

A szintén vádemelésig jutott másik történet főszereplője, a 37 éves S. Árpád tavaly február 3-án dél tájt telefonon kérte meg volt élettársát, hogy autójával vigye Zalabaksáról Lentibe. Ő ennek eleget tett, ám az érte érkező asszonyt S. Árpád először ki akarta szállítani az autójából, később pedig útközben agresszíven követelte tőle, adja át neki a volánt. Végül a megfélemlített nő félreállt, ekkor S. Árpád megkaparintotta az indítókulcsot és kizavarta a gépkocsiból volt élettársát, aki egy érkező autóstól kért segítséget. Innen ő már vele utazott tovább Lentibe, s utánuk hajtott az asszony autójával S. Árpád, aki a városba érve nem adta vissza a gépkocsit, hanem elindult vele haza, nem sokkal később a rendőrök állították meg és foglalták el a jármű indítókulcsát, majd előállították a sofőrt.

A férfi a történtek és volt élettársa tiltakozása dacára a következő egy hónapban többször kereste személyesen, telefonon, hogy újraélessze a kapcsolatukat. Szerinte ebbe még az is belefért, hogy a nő munkahelyéhez menjen és üvöltözzön, fenyegetőzzön. Előfordult, hogy éjszaka bukkant fel volt élettársa lakásánál, dörömbölt az ajtón, ablakon, és kiabálva hívta ki a nőt, aki  a végén már saját házában sem érezhette magát biztonságban. A nyugalmat az hozta el neki, hogy S. Árpád március elején börtönbe vonult, igaz, onnan meg levélben kérte az asszonyt, látogassa meg, legyen a kapcsolattartója....

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az ügyről tájékoztatva elmondta, a két férfi ellen jármű önkényes elvétele mellett rongálás, illetve zaklatás miatt emelt vádat a keszthelyi és a lenti ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!