Hírek

2015.08.05. 05:30

Másodfokú figyelmeztetést a hőség miatt - Szórványosan lehetnek zivatarok

Tizennégy megyére és a fővárosra adott ki másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat szerdára. Emellett továbbra is csaknem az egész országban lehetnek jelentős csapadékkal járó intenzív esőzések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyében van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés a hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

A legmagasabb hőmérséklet 31-35 fok között lesz, késő estére 22-29 fokig hűl le a levegő.

Napközben viszont a Dunántúlon helyenként, a középső és keleti országrészben szórványosan valószínű helyi zivatar. Nagyobb eséllyel a hegy- és dombvidékek térségében lehetnek olyan zivatarok, amelyeket felhőszakadás, kisméretű jég kísérhet, s környezetükben átmenetileg a szél is viharossá fokozódhat.

A felhőszakadás veszélye miatt a fővárosra, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az országos tisztifőorvos szerdától hétfő éjfélig ismét hőségriasztást rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!