Hírek

2017.07.11. 20:05

Becsehelyi önkéntesek képviselték megyénket az országos tűzoltóversenyen

Székesfehérváron rendezték meg a CTIF (nemzetközi szabályok és normák szerint zajló) felnőtt országos tűzoltóviadalt, melyen a Becsehelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselte megyénket – tudatta közleményben a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Zalai Hírlap információ

A dél-zalaiak idén nyolcadszor nyerték meg a versenyt megyei szinten, így kerültek a fináléba, ahol a férfiak az előkelő 2. helyet szerezték meg.

A fiatalokból álló, rendkívül összeszokott becsehelyi társaság férfi és női csapataival indult a székesfehérvári versenyen - írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagy, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A viadalon összesen negyven csapat vett részt, melyek közül harminc a férfiak, tíz pedig a nők mezőnyében állt rajthoz. A becsehelyi férfiak a tizenhét önkéntes csapat közül érték el a dobogó második fokát.

A becsehelyi küldöttség tagjai Székesfehérváron
Fotó: megyei katasztrófavédelem

A vetélkedés keretében két feladatot kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek. Az első esetben osztott sugarat kellett megszerelniük időre, úgy, hogy a szívó oldalon négy darab tömlőt kellett összekapcsolniuk és kötés után azt szivattyúra kapcsolni. Majd a nyomó oldalra két tömlő kifektetése után egy osztó segítségével két vízsugarat kellett összeszerelniük.

A második feladat során ráadásul váltófutást kellett végrehajtaniuk az induló alakulatoknak, nyolc fővel, melynek keretében három nagyobb akadályt kellett leküzdeniük a versenyzőknek. Először gerendán kellett leesés nélkül végigfutniuk, majd palánkot kellett átugrani, végezetül pedig egy nyolc méter hosszú kúszófolyosón kellett végigcsúszni, természetesen ezt is időre. Az említett két feladat értékelése alapján állt össze a végeredmény.

A zalaiak kifejezetten jól teljesítettek Székesfehérváron, hiszen a becsehelyi férfi csapat a második, a női együttes pedig a hatodik helyezést érte el az országos megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!