Hírek

2016.09.29. 18:15

Másokért Emlékplakett - A zsidó hitközség 15 éve adományoz az emberségért

Zalaegerszeg - Még 2001-ben született a döntés: a zalaegerszegi zsidó hitközség díjjal ismeri el a környezetében az emberség jegyében munkálkodó honfitársait.

Arany Horváth Zsuzsa

A hitközség és a „Remény" Támogatási Közalapítvány a közelgő Ros HaSana, a zsidó újév alkalmából idén is átadta a „Másokért" Emlékplakettet. A díj céljáról ezúttal is Siklósi Vilmos, a hitközség vezetője szólt. Kiemelte: olyanok kapják az elismerést, akik sokat tesznek az emberi kapcsolatok ápolásáért, a mások iránti tiszteletért.

Az idei díjazottak (balról): a baki iskola igazgatója, Garamvölgyi György kollégái nevében vette át az elismerést, Megyeri Anna főmuzeológus és Kiss János, Zalabér plébánosa Fotó: Katona Tibor

Ennek jegyében 2016-ban a Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola közössége, Megyeri Anna történész, a Göcseji Múzeum főmuzeológusa és Kiss János plébániai kormányzó, Zalabér katolikus papja nyerte el a Másokért Emlékplakettet. A baki iskolában empátiára érzékenyítő nevelő program zajlik 6 éve, amely a holokauszt témáját is érinti. A muzeológus számos zalaegerszegi polgári család emlékeit, fotóit gyűjti az utókor számára, a zalabéri - báró Guttmann jóvoltából is létező - templomkertben pedig a plébános kezdeményezésére a községből elhurcolt zsidók előtt tisztelgő emlékmű áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!